• קריאת שמע וברכותיה

זמן של קריאת שמע

כולל הלכה בית אל

ב אלול תשפ"ב
שאלה
שלום כבוד הרב יש לי שאלה שאני לא כל כך בטוח לגביה, אם אני עכשיו קמתי ב12 בצהריים בירכתי ברכות השחר והכל ואז אני רוצה להניח תפילין אז אני צריך לקרוא רק את וידבר ה אל משה לאמור קדש לי כל בכור... או שאני גם צריך לקרוא גם את קריאת שמע. אני שמעתי שמותר לקרוא קריאת שמע רק עד שעה 11 ואני כבר הרבה מאוד זמן קורא קריאת שמע גם כשאני מניח תפילין בצהריים, אז אני לא יודע מה לעשות, לקרוא קריאת שמע רק עד 11 בבוקר או שאפשר בכל היום?.
תשובה
שלום וברכה צריך לעשות כל מאמץ כדי לקום בזמן ולהספיק להתפלל לפני סוף זמן קריאת שמע. במידה ובכל זאת קרה שהתעוררת מאוחר - יש לקרוא קריאת שמע, ואם עבר זמן תפילה תאמר את פרשיות קריאת שמע ללא ברכות קריאת שמע. להרחבה ראה בתשובות האלו: מה להתפלל לאחר שעבר זמן תפילת שחרית התעוררתי אחרי סוף זמן תפילה בברכה הרב אריה מינקוב