• תרומות ומעשרות - כללי

שאלת המשך בנושא מעשר פירות וירקות

מכון התורה והארץ

ז אלול תשפ"ב
שאלה
תודה רבה על התשובה המפורטת. סעיף ו - לא הבנתי את התשובה. אשמח אם הרב יוכל לפרט טיפה יותר. שבת - ההצעה לומר את הנוסח בלשון עתיד לפני שבת כך שיתיר לאכול בשבת. אם הבנתי נכון הכוונה שזה מתיר רק במידה ויפריש בשבת , נכון? ובמקרה שבו לא יכול להפריש כי נמצא עם הוריו בארוחה ויבחינו אם יפריש מעט. האם צריך לאכול מאכלים אחרים ומהמאלכים עם הספק רק בכמות כזו שההורים לא יפגעו? תודה רבה
תשובה
בס"ד שלום וברכה א. לוקחים חלק מהפרי ומפרישים תרו"מ על כל מה שנמצא בסיר וגם על הבלוע בסיר ובמאכלים השונים. ב. הם לא צריכים לראות כאשר משאירים כמות קטנה של 1% זה תמיד נשאר בסוף הצלחת עם כל השאריות. . שבוע טוב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ