• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

דוח חניה בשבת

הרה"ג יעקב אריאל

ג אלול תשפ"ב
שאלה
שלום אדם שקיבל דוח חניה על כחול לבן בשבת האם מבחינה הלכתית צריך לסרב לשלם? השאלה היא דווקא על דוחות במדינת ישראל שעפ"י חוק נראה שאכיפה והפעלת פקחים ע"י הרשויות המקומיות לא לגמרי הולמת את החוק.
תשובה
בדרך כלל אין העיריות מקפידות על חניה בכחול לבן בשעות הלילה ובשבתות כשאין פעילות מסחרית. הפקחים העובדים בשבת עוברים עברה ועליהם להימנע מלעבוד בשבת אתה יכול להימנע מלשלם את הקנס, אך אם יטילו עליך קנס מוגדל יצא שכרך בהפסדך לפני שאתה מסרב לשלם תברר את הנושא בעירייה