• כוונה וחשק להתפלל

תפילה מהלב או נוסח קבוע

הרב נועם דביר מייזלס

כ אלול תשפ"ב
שאלה
היי אני עדי אני צריכה בבקשה עזרה לסיבות למה עדיף יותר להתפלל תפילה מהלב לעומת תפילה בנוסח קבוע.
תשובה
שלום רב. גם בתפילות הקבועות צריך כוונת הלב. אלא שכתוב בספרים, שמלבד הנוסח הקבוע תפילות שייסדו אנשי כנסת הגדולה, טוב שכל אחד מישראל יפנה אל ה' יתברך בזמן מסויים שהוא מפנה ביום בשפה שלו. היתרון בתפילה זו היא, בכך שהיא פורצת דרך חדשה, ובדרך זו יש פחות הפרעות של היצר, כיון שהלב נפתח כשיש התחדשות. בברכה נאמנה,