• חינוך ילדים

גזירת שיער לילד

הרה"ג יעקב אריאל

י"ד תמוז תשס"ה
שאלה
לבני יש שיער שמגיע עד העניים (בן שבע חודשים), בעלי אומר שאנו צריכים לגזור לפחות עד מצח כדי שלא יפריע השיער (אנו רואים שחס ושלום מתחילה להיות אצלו פזילה בעיניים. ניסינו לקשור את השיער עם סרט או סיכה אבל זה לא עוזר). אומנם אני הולכת לפי ההלכה שנהוגה אצלנו לא לגזור את השיער לילד עד שמלאו לו 3 שנים. מה אני אמורה לעשות? בבקשה תנחו אותי.
תשובה
אין שום איסור לגזור את השיער לפני גיל 3. טובת ילד היא הקובעת. אתם יכולים לגזור רק את השיער המפריע ועם היתר להמתין לגיל 3.