• שבת ומועדים
  • הלכות יום הכיפורים

מאכלים האסורים באכילה ערב יום כיפור

הרב דוד חי הכהן

כ"ה תשרי תשפ"ג
שאלה
שלום וברכה שמעתי כי יש מאכלים שיש להמנע מאכילתם בערב יום כיפור כגון: שומשום כי מעלה גרים (כנראה הכוונה להעלאת גירה אולי העלאת גזים) מה המקור ומהם המאכלים שלא נהוג לאוכלם בערב יום כיפור ובנוסף מי ששומשום לא גורם לו להעלאת גזים (נראה לעניות דעתי שרוב האנשים) האם מותר לאוכלו בערב יום כיפור ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
מקור הדברים הוא במסכת יומא. והדברים הובאו בשולחן ערוך ומפרשיו בהלכות יום הכפורים (סימן תר"ח) לא נזכר שם הטעם שכתבת אלא טעמים אחרים. בעיקר שיהיו מאכלים שמתעכלים בקלות ולא גורמים להרגשת כובד וחוסר נוחות בתפילה.