• שאלות כלליות

מכסה שנפל על הכיריים או על השיש

הרבנות הראשית לישראל

י"ט מרחשון תשפ"ג
שאלה
בהמשך לשאלה זו, של סיר בשרי רותח שהמכסה שלו נפל על הכיריים: א. יש הבדל אם הוא נפל על צידו הפנימי או החיצוני? ב. לא הבנתי מה הכוונה שיש להכשיר את המכסה אם נשפך עליו מרק כשהיה על הכיריים. זאת אומרת שהמכסה היה על צידו הפנימי הקעור ושפכו לתוכו מרק? בנוסף, מה הדין אם הניחו את המכסה (הוא רותח ומלא אדים) על שיש חלבי? האם משנה אם הונח ישר (הידית למעלה) או הפוך? תודה!
תשובה
ב"ה שלום וברכה אין הבדל בצדדי המכסה צריך להכשיר אותו כאשר היתה רטיבות חמה יד סולדת בשרית בין המכסה לכיריים. כנ"ל לשיש בתנאי שנשפך עליו חלבי ובשרי רותח. בברכה הרב חגי בר גיורא