• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

חיתוך סלט דק בשבת

הרבנות הראשית לישראל

כ"ט תשרי תשפ"ג
שאלה
האם יש הבדל בין חיתוך סלט בצורה של קוביות קטנות, שכך דומה למלאכת טוחן המקורית, לבין חיתוך בצורה של "מקלות" דקים מאוד לצורך העניין, אך ארוכים, כך שלמעשה זה גדול. או כמו שרגילים לחתוך חסה או כרוב, שגם כאשר חותכים דק, זה חתיכה ארוכה, ולא מזכיר כלל משהו "טחון". ראיתי דיונים על ההיתר לאלתר האם לסמוך או לחשוש למשנ"ב שהחמיר ולב"י שהצריך חתיכות גדולות, אך האם בנידון דידן אפשר להקל בגלל צורת החיתוך? תודה רבה.
תשובה
ב"ה שלום וברכה אין הבדל, לא מצאתי שחילקו כך. בברכה הרב חגי בר גיורא