• שאלות כלליות

האם גופו של יהודי קדוש כמו הנשמה

הרב אוריאל טויטו

כ מרחשון תשפ"ג
שאלה
האם הגוף של יהודי קדוש כמו נשמתו? והאם יש לכך נפק"מ להלכה ולמעשה?
תשובה
שלום לך, נשמת האדם קודשה מעצם יצירתה, והגוף הוא קדוש מכיוון שהוא נושא את הנשמה, ומאפשר לה לפעול בעולם ולקיים מצוות וללמוד תורה. בלי גוף, לא תוכל הנשמה לקיים מצוות או ללמוד תורה ולהגשים את הייעוד שהקב"ה קבע לה בעולם. ומאחר והגוף שותף בכל מעשיה הטובים של הנשמה, גם הוא מתקדש בקדושת המצוות והתורה. הידיעה שגם הגוף שותף בקדושת הנשמה, מביאה אותנו לשמור על הגוף ולא לבזות אותו בעבירות ובדברים מגואלים, וכן להשתמש בגוף שניתן לנו לעשות טוב וישר בעיני ה'. בברכה אוריאל טויטו