• תורה, מחשבה ומוסר
  • מה ללמוד?

האם צריך ללמוד הלכות מסדר זרעים אעפ שהם לא מעשיים?

הרב פרופ' נריה גוטל

י"ד מרחשון תשפ"ג
שאלה
האם ראוי להקדיש זמן ללימוד הלכות מסדר זרעים אע"פ שהם לא מעשיים ללומד? מה הסיבה?
תשובה
בוודאי שכן - יש ללמוד את התורה כולה, כולל זרעים וקדשים וטהרות וכו', שכן תלמוד תורה אינו תועלתני ומעשי בלבד, אלא לימודי-ערכי כשלעצמו: תורה לשמה. השאלה היחידה יכולה להיות ביחס לסדרי קדימה ולתיעדוף - כאן אכן יכולה להיות שאלה, והכרעתה משתנית מאדם לאדם, ולעתים גם מתקופה לתקופה. ולבסוף - יתכן שסדר זרעים אינו מעשי ללומד מסויים עתה, ואולם בוודאי שהוא עשוי להיות מעשי בעתיד.