• מדינת וממשלת ישראל

על מי מתפללים בברכת ’למינים’

הרב דוד חי הכהן

כ"ו מרחשון תשפ"ג
שאלה
שלום הרב. רציתי לשאול על מי לכוון כשאנו אומרים "ומלכות הרשעה מהרה תעקר וכו'"?
תשובה
בדברי חז"ל משמע שהכינוי למלכות הרשעה היא למלכות אדום שזיהו אותה עם הנצרות. מלכות זו רצתה לבטל את הבחירה שבחר ד' בישראל ובארץ ישראל ולעקור את מצוות התורה, ורשעות זו עדיין קיימת בעולם והיא מקבלת גיבוי מממשלות אירופה שרוצות להוציא אותנו מן הארץ והן משפיעות תרבות שרוצה לבטל את הקדושה, בזה שהיא משדרת תכנים של קלקול, כמו בחירת מלכות יופי שבאה להבליט תאוות או אולימפיאדות שמבליטים את חוזק הגוף. אין תחרות על מעשי חסד, על אמונה טהורה. ואם יש כח לתרבות מרושעת זו, כח זה הוא המלכות שלה, ששולט על עמים רבים ונותן לאנושות אופי של רדיפה אחרי הנאות גם בדרך של עוול וטומאה. עליהם יש לכוון שד' יכרית את אלה שמאיימים על קיומנו וישפיל את אלה מנסים בעושר או בפיתויים לפגוע בקיומנו.