• מדינה וממשלת ישראל

מדינת הלכה - איך זה נראה?

הרה"ג יעקב אריאל

ד כסלו תשפ"ג
שאלה
שלום וברכה! רציתי לשאול איך תראה מדינה אידאלית על פי התורה? האם היא תהיה דמוקרטית או דקטטורית? האם יכפו בה להתנהג ע"פ ההלכה? אם כן באיזו תחום, הכללי או גם הפרטי? (הרי לכאורה יש רשות ואף מצוה לבית דין לסקול וכדו') מה יהיה היחס למי שאינו מתנהג ע"פ ההלכה?. יותר מזה, האם ההלכה תהיה ה'חוקה' של המדינה? זאת אומרת, האם תהיה אפשרות למחוקק במדינה לחוקק חוק כנגד ההלכה/בנוסף להלכה או שה'חוקה'/הלכה תבטל אותו? כמו כן, האם בכלל יהיה מחוקק או שהסנהדרין מחליטה הכל? תודה מראש! אשמח למקורות והפניות. תבורכו!
תשובה
מדינה יהודית היא דמוקרטית יש בה כנסת נבחרת וממשלה נבחרת כמקובל אין בה כפייה אישית יש נושאים רבים שאין כאן מקום לפרטם