• שאלות כלליות

מה עושים כשעני שקיבל צדקה ומבקש עוד?

הרב אליקים לבנון

י כסלו תשפ"ג
שאלה
הבוקר ביקש ממני עני 40 שח לנסיעה מתל אביב לבאר שבע. ספרתי את המטבעות - היה לי רק 31 ש"ח, ונתתי לו שטר של 50. אז הוא ביקש עוד 20 כדי גם לאכול משהו. לא נתתי, שאלה מה לעשות בפעם הבאה בסיטואציה כזאת? לתת עוד צדקה או לא לתת? תודה.
תשובה
שלום. נתינת צדקה, זה לא כמה שהוא מבקש,, אלא כמה שאתה צריך ורוצה לתת. גם אם הוא מבקש 40, אתה תתן כמה שנראה לך. ברור שאם תתן לו מה שמבקש, הוא יבקש עוד ועוד. לכן תחליט כמה רצונך לתת, ולא להוסיף על כך.