• מוסר מלחמה

האם מוסרי לשרת כצלף במלחמה/בצה"ל?

הרב אליקים לבנון

י"ט כסלו תשפ"ג
שאלה
עיינתי לא מעט באשר לענייני מוסר לחייל בצבא... כמו שההלכה מעמידה את הקדוש ברוך הוא וערכי מוסר מעל, גם החוק קובע שפקודה בלתי חוקית בעליל, אין לציית לה וכי הטענה של פקודות מגבוה אין מקום מול צו המוסר.. ומעולם לא הבנתי כיצד מתאפשר תפקיד הצלף, מבחינה מוסרית-ערכית.. עפ"י גישת ההלכה. נראה לי שיש משהו יסודי פסול מבחינה מוסרית בתפקידו של הצלף. מהי עמדת ההלכה וכיצד יש להתייחס לפעילות צבאית כזו?
תשובה
שלום. מלחמה, הגנה, זה שייך להלכות מלכות. כל פעולה בטחונית, שהמדינה רוצה אותה, היא מוסרית!