• הכותל והר הבית

טבילה בבוקר או יום לפני העלייה

הרב עזריה אריאל

כ"ה טבת תשפ"ג
שאלה
שלום לרב לקראת עלייה להר הבית מה יותר טוב לטבול בערב או בבוקר של העלייה להר? ואם ניתן לטבול יומיים לפני? תודה רבה!
תשובה
לשואל, שלום וברכה! אם הטבילה "בערב" היא אחרי השקיעה, אין בטבילה זו שום יתרון על פני הטבילה בבוקר, ואז הטבילה בבוקר עדיפה, שמא היה "מקרה לילה" בלתי ידוע. אם הטבילה "בערב" היא לפני השקיעה, יש בטבילה זו יתרון בכך שלמחרת בבוקר אינך טבול יום, ויש בזה עדיפות, מאחר שיש סוברים שטבול יום מטומאת קרי אסור לעלות להר הבית (זו שיטת רש"י, וראה בהרחבה בשערי היכל על זבחים מערכה עז). איזו חומרה עדיפה? האם החומרה להסיר כל ספק קרי או החומרה לחוש לדעה האוסרת טבול יום? לענ"ד הדבר תלוי בשיקול הדעת האישי, כמה אתה רגוע לגבי החשש ממקרה לילה בלתי ידוע. טבילה יומיים לפני כן מותרת, ואם אחרי הטבילה לא ראית או הרגשת טומאת קרי מותר לעלות.