• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

למה חוגגים את חנוכה היום?

הרב אוריאל טויטו

ח טבת תשפ"ג
שאלה
שלום רב, למה צריכים לחגוג את חנוכה. הרי חנוכה הוא חג שיהודה המכבי הכריז כשהבית המקדש חזר לתפקידו. היום עדיין אין לנו, עלינו לרצות בניית בית המקדש ולקוות לחזור לעבודת ה, לא?
תשובה
שלום לך, את חנוכה אנחנו חוגגים לא רק בזכות הנס שהתרחש בעבר, אלא בגלל מה שהחג הזה, והנס שארע בו, נתן לחיים שלנו בהווה. הניצחון על החשמונאים לא היה רק ניצחון שהביא לבניין בית המקדש, אלא הביא לפריחה גדול של תחרה שבעל-פה, שחיה וקיימת עד היום, ומכוחה אנו מתקדמים ונבנים עד היום. ובזכותה עוד ישוב בית המקדש ויבנה בשלישית. חג החנוכה הוא ביטוי לתודה שלנו על הנס, שבזכותו התורה קיימת בנו עד היום. בברכה אוריאל טויטו