• שאלות כלליות

האם מותר לרב ללמד נשים?

הרב אליקים לבנון

י טבת תשפ"ג
שאלה
לרב שלום וברכה. כידוע יש בהלכה סייגים לרבים לנושא של צניעות וערבוביה בין נשים וגברים, יש לכל גבר להימנע ככל הניתן מהימצאות מרובה עם נשים. ועם זאת יש לי שאלה: איזה היתר יש לרב ללמד ולייעץ לבנות מדרשה ולבנות בכללי, זה לא מסוכן? כמובן קטונתי ואינני מקשה על רבותינו שליט"א, רק לי הדבר קצת קשה. תודה מראש.
תשובה
שלום. צריך חוסן פנימי אדיר כדי לתת שיעור, בלי להיפגע. גם מורנו הרב צבי יהודה זצ"ל, היה נותן שיעור לנשים. מי שמרגיש חשש, לא ילמד נשים.