• המניין

זה בסדר להתפלל לבד במשך כל השבוע?

הרב יואב חנניה אוקנין

י"ד טבת תשפ"ג
שאלה
שלום וברכה, אני חייל בשירות סדיר ביומיות. בבקרים אני ממהר להגיע לבסיס ולכן לא מניח תפילין בבוקר, אלא אחר הצהריים כשאני מגיע הביתה. מכיוון שאני כל צהריים בבית, אני לא מתפלל בבית הכנסת בבסיס, אלא לבד בחדר שלי, ערבית ומנחה. בשבתות וחגים אני כמובן מתפלל בבית הכנסת שלי, שפעיל רק בזמנים האלו ובמהלך השבוע במקום יש בית ספר יסודי. אני כמובן מודע לכך שתפילה בציבור מאוד עדיפה על תפילה ביחיד, ותפילה מחוץ לבית כנסת גם היא מאוד בעייתית, אבל אין לי הרבה ברירות. השאלה שלי היא: האם לאור הנסיבות מה שאני עושה הוא בסדר? שאני מתפלל יחיד, בחדר שלי ולא בבית כנסת? תודה.
תשובה
בס"ד שבוע טוב , אתה שואל שאלה מורכבת ,מהכרותי את צה"ל עשרות שנים אם תדבר עם מפקדיך אני מניח שיאפשרו לך להתפלל בבית הכנסת ביחידה או יעזרו לך למצוא פתרון אחר. כמובן שהכי חשוב להתפלל וודאי להניח תפילין מידי יום אך יש מדרגות והמדרגה הגבוהה ביותר היא להתפלל במנין ובבית הכנסת. תשתדל ותתאמץ וה' יהיה בעזרך!!!