• שאלות כלליות

ארוחות מעורבות במקום העבודה

הרב אליקים לבנון

כ"ב טבת תשפ"ג
שאלה
שלום רב, ב"ה זיכני הקב"ה לעבוד כראש צוות. כחלק מהעבודה השוטפת, הצוות - המורכב מגברים ונשים גם יחד, אוכל מדי יום צהריים בקפיטריה. שאלתי היא האם עליי להימנע מלסעוד יחד עם הצוות (מצד חוסר צניעות) בשולחן אשר הסועדים בו הם גברים ונשים גם יחד? תודה מראש!
תשובה
שלום. א. ברכה והצלחה כראש צוות! ב. הבעיה בעבודה משותפת, גברים ונשים היא: קלות ראש! כל זמן שהנושאים הם ענייניים, או על העבודה המשותפת, או על נושאים ערכיים, כמו מוסר עבודה, או עזרה לזולת, או אפילו פוליטיקה, אין בכך איסור. אבל אם גולשים לבדיחות, "צחוקים" וכד', עלולים להגיע לקלות ראש. (כמובן, אפשר לחייך, לתת הרגשת נעימות. להימנע מעליית הרגש) אם בכחך לשמור על הגבול, אין בעיה לסעוד עם הצוות.