• חופה וקידושין

עד בחתונה - על מה חתמתי

הרב יצחק בן יוסף

י"ד שבט תשפ"ג
שאלה
בס"ד שלום, התבקשתי להיות עד בחתונה בגלל שאני שומר מצוות. אני לא ממש מכיר את הזוג שהתחתן, אבל כשנידבו אותי להעיד הסכמתי מחוסר נעימות. כעת, אני קצת בחששות על מה שחתמתי כי בכתובה רשמו את פרטי האישיים כמו ת"ז חתימה וכדומה, אני לא מכיר אותם ולא מעוניין לקחת חלק מאף בעיה חלילה אם היא תצוץ בעתיד. האם יכולים לפנות אלי כתוצאה מהיותי עד חתום בכתובה? מה ההשלכות לכך?
תשובה
אתה חתמת על כתובה, עשית מצווה, אשריך שזכיתה להיות שותף בבניין הבית. אתה צריך לראות את החתן והכלה ואת נתינת הטבעת וכיסוי בהינומה. אין לך אחריות על העתיד, ברכה והצלחה, אל תחשוש מלעשות דברים טובים.