• מנחה וערבית

מפחד לא להספיק תפילת מנחה

הרב חיים שרייבר

ל שבט תשפ"ג
שאלה
שלום וברכה, השאלה קצת לא מכובדת, אך חשובה לדעתי. בקיצור שולחן ערוך רשום (אם אינני טועה) שאסור להתפלל כאשר האדם צריך להתפנות לשירותים, ותפילתו נחשבת טמאה כמעט. אני מתפלל במהלך השבוע בחדר שלי כאשר אני חוזר הביתה אחר הצהריים. בתקופה הזאת של החורף השקיעה מתרחשת מוקדם, ועלול להיות מקרה בו בגלל שאני צריך להתפנות אני עלול לפספס תפילת מנחה. מה אני צריך לעשות במצב כזה, למשל, שאני מגיע הביתה ב17:30, רגע לפני השקיעה, ואני צריך להתפנות?
תשובה
שלום אם עד שתתפנה יעבור זמן התפילה, עליך להתפלל מיד כדי שלא תפסיד לגמרי את התפילה (שו"ע צב, א; מ"ב צב, ה). יום טוב