• השבת אבידה

כדור שנמצא בואדי

הרב יהודה אודסר

כ"ז ניסן תשפ"ג
שאלה
שלום הרב לפני שבוע מצאתי כדור בואדי שמתחת לבית שלי, השארתי אותו שם לשלושה ימים והוא עדיין היה שם. שאלנו את כל דיירי הרחוב אם הכדור הזה שלהם הם אמרו שלא האם אני יכול לקחת את הכדור לעצמי?
תשובה
שלום אם יש אפשרות שהכדור הגיע למקום המצאו שלא על ידי דיירי הרחוב אזי יש לכדור דין של אבידה ויש מצווה להשיב אותו למאבד. ממליץ "להכריז" על האבידה בצורה שתגיע הכי טוב לכלל האנשים באזור/יישוב/שכונה אם במודעה כתובה במרכז ציבורי/בית כנסת וכדו' ואם באמצעים דיגיטאליים. במידה ולאחר זמן סביר אף אחד לא פנה. מותר לך לרשום על פתק במקום שמור שמצאת כדור כזה וכזה תאורו, ולהשתמש בו. אם יגיע אדם שיטען על פי סימנים לבעלות על הכדור תוכל להשיב לו את ערכו הכספי של הכדור.