שאלה חשובה

הרב אליקים לבנון

ח ניסן תשפ"ג
שאלה
27/3/23 ה ניסן תשפ"ג לכבוד רבני אתר ישיבה, שלום וברכה, אני כותבת אליכם כדי להבין את עמדת הנהגת הציבור הדתי ולקרוא לפעולה מיידית. אני כותבת בתור אמא מודאגת, אזרחית מודאגת, ואשה יהודיה מאמינה. אני מאמינה מאד בה ואוהבת את היהדות. אני לא מגדירה את עצמי מזוהה עם אף זרם. אני כן יודעת בוודאות מוחלטת שרבי יוחנן בן זכאי היה נחרד, שהרב קוק היה מזועזע ממה שקורה עכשו. שכל צדיק אמיתי שמחובר לה חייב היה להיות מזועזע ולזעוק, כמו ירמיהו שנזרק לבור על שאמת את האמת. גילוי דעת וקריאה לפעולה מצד מנהיגי הציבור הדתי הכרחיות עכשו נוכח הבריונות והעוול, נוכח ממשלת הזדון והרשע שקמה לכלות את המדינה. יש לרבנים כח להשפיע על דעת הציבור ועל נבחרי הציבור, חברי הכנסת של המפלגות הדתיות. אני סמוכה ובטוחה שרב הציבור הדתי מתנגד למה שקורה. אני בטוחה שחברי הכנסת שתומכים בקואליציה לא מייצגים נאמנה את הציבור הדתי. ומעבר לכך, זה חילול הקודש. זה ביזוי התורה. זה מוציא שם רע ליהדות. אנשים שלא מכירים את היהדות לעומק רק שונאים אותה עכשו יותר. הם מזהים אותה עם כפיה, שחיתות, בריונות, אלימות, השתמטות, עסקנות, מרמה, הפרת אמונים, גזענות ושנאת חינם. זה כמו לשאת את שם ה לשוא, חילול הקודש. אני מבקשת שתשתמשו בכח המנהיגות, במידת המלכות שניתנה לכם, כדי לעצור את העוול והטרגדיה שמתרחשות כעת. זוהי חובתה של המנהיגות הדתית וגם הזדמנות היסטורית, להוכיח לעצמה לה לציבור הדתי ולציבור שאינו מכיר את היהדות ש"דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום", שתוכו רצוף אהבה אהבת האדם וה, לא אהבת בצע לא אהבת כח לא אהבת שררה. כל אדם יש לו שליחות מה בעולם. אנא ענבל בן משה
תשובה
שלום עינבל יקרה! אני חש את הכאב שלך מאד. רק לידיעתך: רבנים עוסקים בסוגיא לילות וימים, אבל קולות הפוליטיקה מהדהדים בטון גבוה הרבה יותר. כבר יצאו כמה קריאות, ודברנו אינם נשמעים. פגישות ושיחות מתקיימות כל העת. נתפלל שהנוגעים בדבר יאזינו לנו, ואז בעז"ה נוכל להשפיע לטובה!