• תורה, מחשבה ומוסר
  • תורה שבכתב ושבעל פה

מי כתב את ספרי הנביאים?

הרב חיים שרייבר

י"ב ניסן תשפ"ג
שאלה
מי חילק, מי כתב, את ספרי הנביאים. יהושע, שופטים, שמואל, מלכים? תודה
תשובה
שלום הגמרא (מסכת בבא בתרא בדף יד/ב) מסכמת מי כתב כל ספר מספרי התנ"ך: "ומי כתבן? משה כתב ספרו (=חמישה חומשי תורה)... ואיוב יהושע כתב ספרו...שמואל כתב ספרו ושופטים ורות דוד כתב ספר תהלים ע''י עשרה זקנים...ירמיה כתב ספרו וספר מלכים וקינות (=איכה) חזקיה וסיעתו כתבו...ישעיה משלי שיר השירים וקהלת אנשי כנסת הגדולה כתבו...יחזקאל ושנים עשר דניאל ומגילת אסתר עזרא כתב ספרו ויחס של דברי הימים עד לו...ונחמיה בן חכליה סיים את דברי הימים". חלוקת הספרים נעשתה על ידי הנביאים ואנשי כנסת הגדולה כפי שעולה מהגמרא שציטטתי. יום טוב