• כלאים

כלאיים אצל מיני ינבוט

מכון התורה והארץ

כ"ז ניסן תשפ"ג
שאלה
השלום והברכה. קראתי מאמר מדעי בו נכתב כי מיני ינבוט שונים (עץ שמקורו בדרום אמריקה) הובאו לארץ לפני קצת יותר ממאה שנה. בעקבות הבאה זאת של העץ, התפתחו מינים שונים של ינבוט שהם הכלאה בין מינים קודמים של העץ כמו ינבוט לבן או ינבוט מסקיטו. האם יש איסור הלכתי לנטוע עצי ינבוט ממיני כלאיים, או איסור לנטוע מינים "טהורים" מחשש ליצירה של מיני כלאיים חדשים?
תשובה
בס"ד שלום וברכה כל דיני כלאים זה כשאדם עושה אותם וזו ההרכבה האסורה מדין תורה, אבל הכלאה (של אבקנים ותאי רביה) בידי בני אדם לא ברור שהיא אסורה נחלקו בכך האחרונים, והכלאה כתוצאה מהאבקות של הקב"ה אין בהם איסור שאין כאן הרכבה. אין אדם שעשה בינבוט הרכבות או הכלאות שאין הם צמחי פרי, ועל כן אין צורך לחוש בשתילת עצי ינבוט ובייחוד שאתה מקבל שתיל שאין בו הרכבה. בברכת התורה והארץ יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ