• מיני מאפה

אכילת עוגת מצות כקינוח

הרב אליקים לבנון

ב אייר תשפ"ג
שאלה
שלום וברכה, כיצד ינהג מי שנוהג מנהג אשכנז (נוסח ספרד) לאחר הפסח אם מתכוון לאכול עוגת מצות כקינוח. אם לדוגמה, אוכל ארוחה שאין בה כלל לחם ומבוססת בעיקר על מנות עיקריות שברכתן פרי האדמה ושהכל ובסוף הארוחה מתכנן כקינוח לאכול עוגת מצות (עוגה שהמצות הושרו ב-יין וביניהן שכבת שוקולד). האם יש לברך על המנות של הארוחה לפני ואחרי ברכה אחרונה ואח"כ ליטול ידים ולברך המוציא, לאכול את עוגת המצגות ולברך ברכת המזון? או כדי לא לברך ברכות באופן מיותר (למרות שהן העיקר במקרה זה) ליטול ידים, לאכול כזית מהקינוח - עוגת המצות, לאכול את המנות העיקריות (שכנראה לא עליהן כי הן עיקר הסעודה ופטורות אולי בגלל בגלל ברכת המוציא) ולאחר מכן לאכול את עוגת המצות ולברך ברכת המזון? ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
שלום. עד פסח שני, מצות לספרדים, המוציא! ממילא, אי אפשר להגדיר עוגת מצות כקינוח. לכן, יטול ידים, יאכל מעוגת המצות כאוות נפשו. אח"כ יאכל השאר, בלי לברך. ובסוף, אם ירצה, יאכל שוב עוגת מצות. לבריאות!