• במהלך ההריון

תיקון לאדם שאימו אכלה טריפה בהיותו עובר

הרב דוד חי הכהן

י"ח אייר תשפ"ג
שאלה
שלום וברכה, מי שאימו למרות היותה דתיה אכלה בעת עיבורו (באחד מחודשי ההיריון) בשר לא כשר במזיד. האם יש דרך לתקן את הדבר? האם הדבר אמור להשפיע על חיו? האם כדאי לספר לו על כך בהיותו בוגר? האם הילד הבוגר יכול לעשות דבר לתיקון הענין? ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
למדנו שגם אם אדם אכל בעצמו מאכלים לא כשרים ונכשל בכל מיני עברות- חזרה בתשובה ולימוד תורה בכוחם להעלות גם את העבר. כך שאם יחנכו את הילד להתמסר לתורה יהיה בזה תיקון של כל מה שהיה בעבר גם אם היו בו קלקולים. אינני בטוח שטוב לספר לילד כי זה יכול לגרום לו לפגוע בכיבוד אב ואם. רק אם יזכה להיות תלמיד חכם שיודע להיזהר במעשיו כדאי שידע כדי שישתדל להוסיף קדושה שתתקן את עברו.