• שאלות כלליות

הרשמה פעמיים כדי לקבל את ההטבה פעמיים

הרב משה מאיר אבינר

כ"א אייר תשפ"ג
שאלה
שלום. יש אתר שמוכר תמונות שנותן עשר תמונות בחינם למי שנרשם לאתר שלהם. השאלה שלי אם מותר להירשם לאותו אתר תחת שמות שונים כדי לקבל עשר תמונות בחינם?
תשובה
שלום וברכה, כאשר אדם מפרסם הטבה למי שיעשה כך או כך, יש לאמוד מה הייתה כוונתו, ורק באופן זה מותר לקבל את ההטבה. כאשר אנו מסופקים מה הייתה כוונתו יש לשאול את המפרסם האם התכוון לתת גם באופן זה. במקרה זה נראה שלא הייתה כוונת המפרסם לתת לאדם אחד פעמים, ולכן כל זמן שהוא לא מאשר לפעול באופן זה אין לעשות כך. מקור הדין, באופן כללי אנו אומרים שדברים שבלב אינם דברים (קידושין מט:) היינו שלא קובעים את הדין לפי כוונת הלב אלא ע"פ מה שנאמר באופן מפורש, אך כאשר ברור מה כוונת המוכר או הקונה יש ללכת גם ע"פ הדברים שבלב (תוספות ושאר ראשונים שם). לגבי מתנה לדעת חלק מהפוסקים הולכים גם אחר דברים שבלב, וכן פסק הרמ"א (שולחן ערוך חו"מ רז, ד): "י"א דבמתנה דברים שבלב הויין דברים". בברכה,