• זקן ופיאות

פיאות ארוכות - מומלץ?

הרב דוד חי הכהן

י"ד כסלו תשס"ג
שאלה
שלום רציתי לדעת מדוע הציבור הדתי מתחיל בגידול פיאות ארוכות יותר מהרגיל והאם הרב חושב שזה מומלץ ?
תשובה
גידול פיאות ארוכות יש בזה משום הידור מצוה בזהירות מגילוח פאת הראש. ויש עדות שנהגו בכך בהיותם בין הגויים כדי להבליט את יהדותם, ובאותם עדות יש צורך לשמור על מנהג זה משום "אל תטוש תורת אמך". בימינו שרבו הלומדים בספרי הנסתר יש שהבינו שיש בזה צד של חיוב על פי תורת החן, יתכן ובדורנו שרבו בעלי תשובה המתאמצים בתשובת המשקל לתקן את דרכיהם עד קצה הגבול ולהדר בתכלית ההידור, החלו להתאמץ בגידול הפיאות. אמנם שמעתי מגדולי תורה ששאלו את הרב מרדכי שרעבי זצ"ל שנחשב לאחד מהמורים הגדולים בתורת הסוד, והוא אמר בפירוש שאין בזה שום חיוב על הקבלה, ורק אלו שנהגו כך מבית אבותם עליהם להמשיך בזה. ואולי אם ישנם כאלה שרוצים להבליט את דבקותם בתורה ואין להם דרך אחרת יתכן ולהם כדאי לנהוג בזה כדי להרחיקם מן העבירה. וגם בזה אין להגזים.