• שאלות כלליות

האם אישה נשואה יכולה לעשן קנאביס רפואי שניתן לה כתרופה?

הרב שמואל אריאל

כ"ג אייר תשפ"ג
שאלה
שלום לרב, רציתי לדעת אם אישה נשואה יכולה לעשן קנאביס רפואי כתרופה שניתנת לה ע"י משרד הבריאות, או שצריך לעבור לטיפול באופן אחר באידוי (שזה גם סוג של שאיפה), או בצורת צריכה אחרת, או שהדבר אסור לחלוטין? (אציין שיש בזה משום פיקוח נפש) מדובר על ימי חול, שכן בשבת אני משתמשת בשמן, אך ההשפעה שלו שונה ומשפיעה על התפקוד אחרת (מעייפת יותר.. ולא מיידית. וגם גורמת לנפיחות מסויימת בידיים). ואני שואלת לגביי אישה נשואה בגלל שאמרו לי שאסור לאישה נשואה לעשן בגלל הסיכוי שתימצא בהריון. ולאישה בהריון אסור לעשן מכיוון שהדבר פוגע בעובר רוחנית. בברכה.
תשובה
שלום וברכה! כפי שצוין בתשובה הקודמת, כאשר מדובר בקנאביס שניתן במסגרת טיפול רפואי, במינון המתאים ועל פי הנחיות רפואיות, הדבר מותר בעיקרון. לגבי מה ששמעת שאסור לאשה נשואה לעשן מחשש לפגיעה בהריון – אין בזה עניין של פגיעה רוחנית אלא פגיעה בריאותית, שמבחינה רפואית העישון עלול להשפיע לרעה על התפתחותו של העובר ואף לסכן את ההריון. ממילא, במקרה שלך יש לפנות אל הרופא המטפל ולשאול האם גם בעישון של קנאביס קיימים סיכונים כאלה, ומה ההדרכה הרפואית לגבי אפשרות של כניסה להריון במשך זמן השימוש בקנאביס. כך גם לגבי אופנים אחרים כמו אידוי וכדומה, יש לברר עם הרופא המטפל האם אין בהם חשש לנזק בהריון. אם אכן ישנה בעיה בכך, יש להתייעץ עם רב האם ובאיזה אופן ניתן למנוע את ההריון בתקופת הטיפול. בריאות טובה!