• הנחת התפילין

הנחת תפילין לנשים

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"ד אלול תשס"ה
שאלה
אישתי שמעה על נשים מסוימות בתלמוד שהניחו תפילין, היא מאוד רוצה להניח תפילין, לטענתה על מנת לספוג את הרוחניות והקשר עם בורא עולם. האם לתת לה להניח תפילין?
תשובה
אמנם מבחינת ההלכה אין איסור שאשה תניח תפילין אם היא תשמור על כל דיני הנקיות הדרושים. אך בכל דור צריך לנהוג על פי הדרכת גדולי הדור וכיון וכיון שבדור שלנו זה לא מקובל אין לעשות זאת. יש הרבה דרכים להתעלות ולא צריך ללכת בדרכים לא מקובלות. התפילה היא מהדברים העומדים ברומו של עולם. והליכה בדרכי ד' כלומר להדבק במידותיו מה הוא רחום אף אתה רחום וכדומה אלו הדברים המומלצים להתעלות רוחנית.