• שבת ומועדים
  • קריאת המגילה

חיוב מגילה לנשים בפורים

הרה"ג דוב ליאור

ו אדר תשס"ב
שאלה
אשה המטופלת בילדים, וקשה לה ללכת לביה"כ פעמיים, האם החיוב בלילה קל יותר מהחיוב ביום?
תשובה
אמנם החיוב ביום חמור יותר מהחיוב בלילה, כך כותב בעל ה'נודע ביהודה' בתשובותיו, ומגדיר את החיוב ביום כדברי קבלה, היינו דברי נביאים ואת החיוב בלילה כתקנה מאוחרת יותר מדרבנן גרידא. ואחת הנפקא מינות היא שמברכים 'שהחיינו' גם בבקר וכך נוהגים יהודי אשכנז. אך אין בכך נ"מ לחובת האשה גם בלילה והיא צריכה לעשות מאמץ ולשמוע, בעלה יכול לקרוא לה, לדוגמא.