• עובד ומעביד

הוצאות נסיעה

כולל דיינות פסגות

ז מרחשון תשס"ו
שאלה
אני משמש כעובד אוניברסיטה בתפקיד מסוים. בכל יום אני מקבל סכום קבוע כהוצאות נסיעה, שאותו חישבתי (ועליו דיווחתי) לפי מספר האוטובוסים בהם עלי להשתמש כדי להגיע. מעבר לכך, התחלתי לאחרונה לעבוד במסגרת שונה, בתוך האוניברסיטה, ממנה אני מקבל משכורת נפרדת לחלוטין. במקרה זה, אני מקבל הוצאות נסיעה לפי יום. בכל יום אני מדווח על סכום הכסף אותו הוצאתי על הנסיעה. השאלה: א. ביום שאני ממילא מגיע לעבודה א’, האם אני יכול לבקש גם הוצ’ נסיעה עבור עבודה ב’, למרות שממילא אני כבר שם? ב. אם אני לא עובד באותו יום, אלא לומד במקום, ואחר כך עובד בעבודה ב’, האם זה ישנה את התשובה?
תשובה
שלום רב לגבי מקרה א אתה יכול לקבל החזרי נסיעות משני המעבידים שלך. וזאת משום שלכל הפחות מעסיק א נראה שמתייחס להחזרי נסיעות כאל חלק מן המשכורת. כמו כן במקרה ב אתה יכול להגיש את החזרי הנסיעות למעביד אף על פי שהגעת למקום למטרות נוספות. יש לציין, שכך הדין במקרה הזה, אך אין ללמוד מכן הלכה כללית לכל מקום, שכן יתכן שבנסיבות שונות ישתנה הדין. מקורות נוספים לעיון: תחומין כרך יט מאמרו של הגרז"ן גולדברג שליט"א עמ 271. הרב עשהאל שמלצר