• התרת נדרים

איך מתירים נדרים?

הרה"ג דוב ליאור

י"ג מרחשון תשס"ו
שאלה
אישה נדרה נדר (בלשון זה): "שלא להזמין לשמחה משפחתית את דודתה" (עקב כעס שהיה לה עליה), ולאחר מכן התחרטה. האם חייבת לעשות התרת נדרים או שיש דרך אחרת להתיר לה (כגון שבעלה יזמין)? uאם יש צורך בהתרת נדרים - האם קרובים (אחיה, בעלה) יכולים להיות בין המתירים את הנדר? האם יש דברים נוספים חשובים באופן ההתרה?
תשובה
צריך לדעת שבשביל להתיר נדר צריך שלושה אנשים, והם יכולים להיות קרובים של הנודר, וכן יכולים להיות קרובים ביניהם. על-כל-פנים, במקרה זה איני חושב שיש בלשון זה נדר, משום שנדר זהו מצב בו אדם מקבל על עצמו לעשות דבר מצוה, או שהוא אוסר על עצמו להנות מחפץ מסוים מאיזו סיבה. במקרה זה היא לא אסרה על עצמה שום דבר, לכן אין בזה נדר כלל. ולמרות זאת, צריך להזהר מאוד במה שמוציאים מהפה.