• שאלות כלליות

הכתרה עם גברים

הרה"ג דוב ליאור

ט"ו מרחשון תשס"ו
שאלה
אני תלמידת י"ב באולפנה שנחשבת לאולפנה טובה בציבור שלנו/ עלתה אצלנו השאלה האם ה’הכתרה’ צריכה להיות מעורבת או נפרדת. ראש האולפנא שלי טוען שבהכתרה האבות והמורים יכולים להשתתף מכוון שהאיסור בהלכה הוא להנות מ’יופיה’ של אשה, ולכן אין בעיה לצפות בהכתרה כשהסיבה היא להנות מהמופע ומהשיגיהם של הבנות, בדגש על כך שמי שבא להכתרה הם אבות ומורים. עוד נקודה שעלתה זה שהאולפנה רוצה לעודד בנות שברמה דתית לא כ"כ חזקות ללמוד בה, ואם תהיה הכתרה נפרדת זה יצור ריחוק מהבנות. רציתי לדעת האם יש איזשהו מקום בהלכה לאפשר ריקודים אמנם צנועים אך עדין ריקודים בפני גברים.
תשובה
ההכתרה צריכה להיות רק בשביל נשים ובנות, וגברים לא צריכים להשתתף בזה.