• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

ערבית בזמנה בחנוכה

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ו כסלו תשס"ו
שאלה
האם ההקפדה שרבים מקפידים שלא להדליק נרות בצאת הכוכבים לפני שהתפללו ערבית, היא דווקא למי שמקפיד על כך כל השנה ולכן יש לו מצב של 'תדיר ושאינו תדיר' וכמבואר בביאור הלכה, או שגם מי שאינו מקפיד על כך כל השנה אלא מתפלל בשעה מאוחרת יותר, כאשר הוא רוצה להדליק ועדיין לא התפלל ערבית מוטל עליו להתפלל קודם?
תשובה
מי שיש לו מניין קבוע לתפילת ערבית בשעה מאוחרת (ובפרט אם התפילה צמודה לשיעור תורני), יכול גם בחנוכה להדליק נרות מוקדם ואח"כ להתפלל ערבית. אך אם מזדמנות לו שתי המצוות בו זמנית עליו להקדים תפילה לנר חנוכה.