• טבילת כלים

טבילת כלים

הרב יוסף דהאן

י"א ניסן תשס"ב
שאלה
מה דין שתיה מכלים בביתם של אנשים שאינם שומרים תורה ומצוות ויש חשש גדול שכליהם לא טבולים? האנשים נפגעים מכך שאיני שותה מכליהם ואינני יודעת מה לעשות.
תשובה
מבואר שישראל הקונה מגוי כלי סעודה חדשים, בין של מתכת ובין של זכוכית, צריך להטבילם במקווה כשר. וסמכו על המקרא בפרשת מדיין "כל דבר אשר יבוא באש תעבירו באש וטהר, אך במי נידה יתחטא". והטעם לזה, מפני שיצאו הכלים מטומאת הגויים ונכנסו לקדושת ישראל. לכן, אפילו הם כלים חדשים שלא השתמש בהם הגוי מעולם טעונים טבילה. לעצם השאלה: במקום שאנו יודעים שהכלים אינם טבולים אין להשתמש בהם, ומה שכתבת שאנשים נפגעים מכך, חושבני שאם אנו מסבירים להם בטוב טעם ודעת את דבר קדושת ישראל ואשר בחר בנו הי"ת מכל עם והבדילנו מכל לשון, וכשם שמאכל ישראל אינו כמאכל הגוי ודבר זה מקובל על רוב ישראל, כך הכלים - בזמן שהם עוברים לשימוש ישראל, צריכים הם לעבור טבילה ע"מ להכשירם, וכל זה בסבר פנים ואין ספק שהדבר יתקבל על דעתם באופן הרצוי. להמשך הדיון בנושא.