• צבא ולימוד תורה

קצונה או ישיבה

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"ב טבת תשס"ו
שאלה
אני תלמיד בישיבת הסדר. יצאתי לקורס מכי"ם ואני מתלבט אם להמשיך לקורס קצינים, שיאריך את שרותי לשלוש שנים סה"כ. אני לומד טוב תורה, ויש ביכולתי לשבת את השנים האלו בישיבה ולגדול בתורה. אני מרגיש על עצמי שאני לתרום הרבה בין בישיבה ובין בצבא. האם יש חיוב לחייל המתאים לפיקוד, לתת יותר שנים לצבא למרות שהוא יכול באותם שנים ללמוד בישיבה?
תשובה
אם יש ביכולתך לשבת בישיבה ולגדול בתורה דרך זו עדיפה כמה מונים. אין מצוה גדולה כמצות תלמוד תורה. דבר אחד מהתורה שקול כנגד כל המצות. במיוחד בתקופה זו שרבים מעם ישראל נבוכים. ודרכו הנכונה של עם ישראל אינה ברורה להם. הדור זקוק לבני תורה שיאירו את אור התורה בישראל וישיבו את הנבוכים לאבינו שבשמים.