• שאלות כלליות

יצאתי עם גוי...

הרב ש. יוסף וייצן

ח אדר תשס"ו
שאלה
יצאתי עם גוי (קתולי) במשך כשנתיים כשתמיד ידעתי בתוך תוכי שלא אהיה איתו לנצח. אהבתי אותו מאוד. אחריו היה לי עוד חבר והיום אני לא יוצאת עם אף אחד. כיום בדיעבד אני מצטערת על שיצאתי עם הקתולי ואני רוצה לכפר על כך. האם יש משהו שאני צריכה לעשות? אני מרגישה שנחסם לי המזל ואני חושבת שזה בגלל שיצאתי איתו. אני משתוקקת לזיווג. מה עליי לעשות? יש לציין שאני מסורתית (לא שומרת שבת, אך שומרת כשרות).
תשובה
שלום רב, את צודקת בתחושה הפנימית שלך שהקשר עם הגוי פצע אותך והוא מקשה עליך לחזור אל עצמך. אולם חכמים אומרים שאין דבר שעומד אל מול תשובה. התשובה שלך בנושא זה הוא ראשית לקבל על עצמך בצורה מוחלטת שלא להיות קשורה בעתיד לגבר גוי. מעבר לכך את צריכה במיוחד להתרחק מכל דבר שיש בו מנהגים וחוקים של גויים. העם היהודי הינו עם מיוחד. היחוד שלו בא לידי ביטוי בכל דבר. בדרך השיחה שלו, בלבוש שלו, במה שהוא אוכל, בחגים שלו ועוד ועוד. את צריכה להתרחק מדברים שבאו אלינו מן הגויים. למשל אין לך מה לחגוג את ה"סילבסטר". יש הלכה שאומרת שלא לאכול אוכל שהגוי בישל. כך שאם את שומרת כשרות את יכולה להוסיף גם את ההקפדה הזו. את צריכה להשתדל לשים לב למנהגים היהודים ולאמץ את חלקם. למשל את יכולה לנהוג להדליק נרות בערב שבת לפני שהשמש שוקעת. אני בטוח שאם תלכי בדרך הזאת תרגישי שאת משתחררת מהקשר שלך עם הגוי וזה יפתח לך פתח גדול לקשר טוב וטהור עם יהודי מבני עמנו.