• בין בעלי מקצוע ללקוחות

טיפול נפשי אצל אדם דתי

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"ב שבט תשס"ג
שאלה
אני מעוניינת לעבור טיפול נפשי וחשוב לי למצוא מישהו מאוד מקצועי! אני בחורה דתיה, ואני מתלבטת האם עלי דווקא לחפש אישה, והאם היא/הוא חייבים דווקא להיות דתיים? אני מחפשת יותר בכיוון התרפיות (דרמה תרפיה, אומנות תרפיה, וכו’) כך שהאפשרויות מצטמצמות ויש תרפיסטים מעולים גם שאינם דתיים. האם ההלכה אוסרת על טיפול אצל אדם שאינו בהכרח שומר תורה ומצוות?
תשובה
טיפול נפשי צריך לקבל דווקא אצל איש מקצועי בעל ניסיון מוכח. בעדיפות ראשונה - יש להעדיף טיפול אצל אישה דתית. בעדיפות שניה - יש להעדיף אישה אפילו שאינה שומרת מצוות ובלבד שאין בצורת הטיפול כל סממן של חשש איסור, כגון: שמקורה של השיטה בעבודה זרה. בעדיפות שלישית - איש דתי ובלבד שידוע שהוא זהיר בענייני צניעות.