• עיתונות, רדיו וטלויזיה

כבלים בבית

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

י"ב אייר תשס"ו
שאלה
אני נשוי כמעט שלושה חודשים. לפני כמה ימים היה לנו ויכוח קשה, אישתי רוצה להכניס כבלים לבית,היא טוענה שיש תוכניות שהיא ממש מכורה להן וכשהיא חוזרת מהעבודה היא מרגישה צורך נפשי לראות אותן, בנוסף היא אמרה לי שהבת של הרב עובדיה יוסף אמרה שבנות יכולות לראות טלביזיה והן לא עוברות עברה.אני בחור דתי ויש לי אמונה חזקה בקב"ה לצערי אני מכור לטלביזיה ולכן חשבתי על זה שאני: 1. לא רוצה להיות חשוף אחרי שהתחתנתי לתועבות בטלבזיה שאני יכול להמשך עליהם. 2. כבלים יקח לי את כל הזמן הפנוי שלי: זמן איכות עם האישה, לימוד תורה, הכנת מערכי שיעור(מורה). 3. אני לא רוצה שהילדים שלי יהיו חשופים לזה.אני לא רוצה שהם יתמכרו לטלביזיה כמו שאני התמכרתי. אני חייב להגיד, שעדיין קשה לי להתנתק מהדבר הזה שנקרא טלויזיה ולכן יש לי טלויזיה בבית עם וידיאו ואני לוקח סרטי קולנוע (לא גסים) מההורים כדי לצפות עם אישתי בערבים הפנויים שיש לנו. נכון אני יודע שאני לא צדיק ועדיף תמיד בלי אבל כבלים זה ממש קו אדום מבחינתי (לאור הסיבות שהזכרתי למעלה) ואמרתי לאישתי שאני ממש לא רוצה ולא מעוניין בזה, אישתי אמרה לי שהיא לא שואלת אותי והיא תשים גם בלי שאני ירצה, היא טוענת שאני צבוע שאני רואה סרטים ולא רוצה כבלים אבל אני טוען שהדת היהודית לא מחנכת שאם עברת על חלק קטן מהעברה אז כבר תעבור על כל העברה. אני ממש אובד עצות אני אמרתי לה שאני חושב שאם היא תכניס את הכבלים אז כל תוכנית שאני או שילדיי נראה חלק מהעוון יהיה עלייה.אני מבקש מימך כבוד הרב קודם כל שתגיד לי האם אני באמת צבוע? האם אישתי יכולה להתקין כבלים למרות שאני מסרב לכך? האם חלק מהעוון של הצפייה שלי ושל ילדיי לעתיד בכבלים שהיא התקינה יהיה עלייה? ואם אני צודק בדבריי שלא צריך להכניס כבלים הביתה אז כבוד הרב אני מבקש ומתחנן שתכתוב ותסביר לה למה זה חשוב כי אני מתכוון להראות את התשובה שלך ,לאישתי. נושא זה בוער בעצמותיי כי אני לא רוצה להרוס את הבית שרק עכשיו בניתי.
תשובה
אתה צודק ועליך לעמוד על כך ולא להכניס לביתך את הכבלים. מכל הסיבות שאתה בעצמך מנית. וזה גם יטיב את חיי המשפחה ואת הזוגיות ואת האושר הפנימי. ובמקום להיות מכורים לתוכניות מפוקפקות תמלאו את חייכם בתוכן חיובי. בשעורי תורה ואמונה מענינים. ושוב אני אומר בעינין זה אל תוותר וזה לטובת אישתך לא פחות מלטובתך. אני מאחל לכם חיים טובים ומאושרים.