• צניעות בלבוש

פיג’מה לילדה ולאשה

הרה"ג יעקב אריאל

כ אייר תשס"ו
שאלה
האם קיימת בעיית צניעות בגזרת פיג’מה לבת שלי שהיא בת 8 (פיג’מה עם שרוול קצר או ללא שרוול בקיץ, מכנסיים ארוכים או קצרים), האם קיימת בעייה לגביי, הכוונה לבגדים שלובשים אותם לצורך שינה בבית, ומסתובבים איתם בבית לזמן מוגבל לפני או אחרי שינה, בכל מקרה רק בנוכחות בני בית. בבית גרים אני, בעלי, הבת, הבן שלי (בן 6) ותינוק?
תשובה
מתחת לשמיכה אין בעיה של צניעות אך כשמסתובבים בבית לפני השינה ואחריה יש בעיה בדברים שבקדושה כגון ברכות לימוד תורה ק"ש וכדו'. אם אישה מבוגרת לובשת לא צנוע גם בפני בני ביתה. וגם בפני עצמה. צניעות היא גם תכונה ולא רק הלכה. הפתרון הוא חלוק צנוע מעל לפיז'מה או פיז'מה מכובדת. בילדה בת 8 ניתן להקל אולם לא בגיל מבוגר יותר.