• שבת ומועדים
  • ל"ג בעומר

ל"ג בעומר הוא מנהג נכון?

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ג אייר תשס"ו
שאלה
יש שמפריכים לכאורה את הסיבות למדורת ל"ג בעומר ואף את יום פטירתו של רשב"י, ובכלל שכל שמחת ל"ג בעומר הוא מנהג שיסודו בטעות. מה דעתו של הרב בנושא זה?
תשובה
אמנם ל"ג בעומר לוטה בערפל. לא ברור בדיוק מה מקורו והנסתר בו מרובה מהגלוי, ואכן מתאים הוא לתורת הנסתר. ולפחות מימי האריז"ל הוא ידוע לנו כיום שמחה לתורת הסוד בישראל והוא נהוג מאות בשנים בכל תפוצות ישראל. המזלזל בו מזלזל בעצם בכל החכמה הפנימית שגדולי ישראל וענקי הרוח ב-700 שנה האחרונות התעמקו בה, מהרמב"ן, המהר"ל, רמח"ל, הגר"א ועד גדולי דורנו הרב קוק והרב סולוביצ'יק. כל המפקפק בעומקה של חכמה זו מתנתק בעצם משרשרת הזהב של תורת ישראל בכל מאות השנים האחרונות.