• שאלות כלליות

קדושה ברצועות התפילין

הרב רואי מרגלית

י"ח אדר א' תשס"ג
שאלה
האם מותר שרצועות התפילין יגררו על הרצפה בשעת התפילה או קיפול התפילין?
תשובה
כתב השו"ע בסימן מ': אסור לתלות תפילין בין בבתים בין ברצועות. וכתב במשנה ברורה בסעיף א': בין שהבתים תלוים למטה ובין שהרצועות תלויות למטה. ומכל מקום באקראי בעלמא שאוחז התפילין בידו והרצועות תלויות למטה באויר אין להקפיד אבל אם התפילין תלויין אסור בכל גווני. וכתבו השל"ה וכן בספר הלכה סדורה: אבל שיהיו הרצועות נגררין על הארץ אפילו באקראי אסור משום בזיון. וצריך מאוד להיזהר בזה. הרב רואי מרגלית