• חלה ונושאים נוספים

הפרשת חלה שלא כדעת הפוסק

הרב שלום אילוז

כ"ד סיון תשס"ו
שאלה
בבית קבלנו לנהוג כפסקיו של הרב אליהו שליט"א, גם לענין הפרשת חלה, כלומר, מברכים על הפרשת חלה רק על עיסה מ-2486 גרם, אך בגלל גודל העיסה אנו כמעט ולא מברכות על הפרשת חלה. שאלתי היא: האם אנו יכולות להפריש חלה כדעת הרב עובדיה? (1666 גרם זו היא עיסה שאנו עושים בתדירות גדולה יותר).
תשובה
אדם שמקבל על עצמו רב מסויים כפוסק שלו, מחוייב לפסוק כמו אותו רב בכל ענין, לכן כיון שקבלתם על עצמכם את מרן הגאון הרב מרדכי אליהו שליט"א כפוסק, לכן גם בהלכה זו מחוייבים אתם ללכת ע"פ דעתו, ואין לברך על הפרשת חלה אלא בשיעור של 2400 (ולא צריך 2486). ועצתי לך, שעל כל פנים פעם בחודש תשתדלו לעשות חלה בשיעור הנ"ל כדי לברך על החלה, ואם הכמות מרובה, אפשר לתת כמה לחמניות לשכנים ולזכות בעוד מצוה.