• תורה, מחשבה ומוסר
  • ללמד תורה לאחרים

חברותא עם ד"ר לביקורת המקרא

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"ו סיון תשס"ו
שאלה
לאחרונה ביקש ללמוד איתי בחור שבא מרקע דתי, שהיום מגדיר עצמו כאתאיסט, הוא מעוניין להכיר את היהדות קצת יותר לעומק וע"כ ביקש ללמוד איתי. (אני לומד כבר כמה שנים בישיבה גבוהה). יש לציין שהבחור עוסק בביקורת המקרא והינו בעל תואר ד"ר בתחום. בעקבות הדבר התעוררו אצלי כמה שאלות. א. האם בכלל ראוי ללמוד עם בחור כזה, ואם כן האם עדיף שלא ללמוד איתו נושאים הקשורים ללמוד תנ"ך? ב. הוא אינו חובש כיפה בזמן הלימוד כיצד עלי לנהוג? ג. כיצד יש לנהוג בכל הנוגע להצעת דבר מאכל או משקה?
תשובה
אם המטרה של הבחור להכיר את היהדות והוא פתוח לאפשרות של התקרבות, ואם אתה סבור שיש סכוי שתוכל לקרב אותו על ידי הלימוד איתו יש מקום ללימוד זה. אך אם אין מצידו כל רצון להתקרב אין מקום ללמוד איתו ביחד. כי תורה צריך ללמוד כדבר ד', ואם הגישה אינה נכונה יש בזה בחינה של לא זכה נעשית לו סם המוות.