• שבת ומועדים
  • צאת שבת והבדלה

כיבוי נר הבדלה בנשיפה

הרב דוד חי הכהן

כ"ב תמוז תשס"ו
שאלה
קראתי באחד מעלוני השבת כי אין לכבות נר הבדלה בנשיפה (וכן כל נר אחר, כמו נרות שעל עוגת יום הולדת וכדומה) מפני הסכנה. מה הסיבה לכך שדבר זה נחשב למסוכן, האם יש עניין להקפיד על כך גם היום או שזהו אחד מהדברים שפעם נחשבו למסוכנים והיום ידוע שלא ולכן אין להקפיד עליהם?
תשובה
מקור הדברים מובא בשם האר"י הקדוש וכיון שדבריו עוסקים במה שנוגע לרוחניות האדם אין בזה סכנה מוחשית אלא במה שנוגע לנפש, ועל זה נאמר בחז"ל שמי שלא יודע על הסכנה, שומר פתאים ד'.