• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות לבעלי תשובה

אמי מתנגדת לחזרתי בתשובה

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

י"ד אב תשס"ו
שאלה
שלום, אני בחור בן 26 שבמשך השנתיים האחרונות התהדקתי ביהדות והגעתי לשלב ולמדרגה שהחלטתי לחזור בתשובה מלאה, והכנתי את עצמי לכך רבות כיוון שידעתי תמיד שזאת הדרך שאנו צריכים ללכת בה, אך אמי שתזכה לחיים ארוכים ומצוות מרובות מתנגדת שאחזור בתשובה ואעלה לישיבה כי לדבריה "יצאתי מדעתי". אינני יודע מה לעשות כי הנני אוהב מאוד את אמי ומכבד אותה מאוד?
תשובה
אתה בחור מבוגר וזכותך להחליט בעצמך על דרכך. על כן אם הגעת להכרה שדרך התורה היא הדרך הנכונה. לך בדרך זו למרות התנגדות אמך. יש להניח שבמשך הזמן אמך תווכח שהשתנת לטובה והיא תשמח שבחרת בדרך התשובה. לא מעט הורים שהתנגדו שבנם יחזור בתשובה לבסוף לא רק שקבלו את הדבר אלא אף הם התקרבו לתורה ולמצוות בעצמם.