• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

ביעור השמן מחנוכה - עד כמה?

הרה"ג יעקב אריאל

י"ד אב תשס"ו
שאלה
נשאר לי שמן מחנוכה, עד כמה חובת הביעור? לדוגמא הכנסתי את החנוכיה לתוך שקית והיא התלכלכה מהשמן של החנוכיה, האם אני צריך לשרוף את השקית? וכן בחנוכיות של פתילור יש כמין ספוגים כחולים שמשמשים את הכוס של השמן (אין צורך בהם ממש להדלקה) ורציתי לדעת האם אפשר לשרוף אותם, וגם אם לא האם כאשר הבדלתי אותם רק בדעתי (ולא עשיתי עדיין כלום למעשה איתם) לצורך ההדלקה האם זה משנה את מעמדם?
תשובה
אין זמן קצוב לשריפת השמן שנותר מנרות, פתילות ושמנים שלא השתמשו בהם למעשה להדלקת נרות אינם טעונים שרפה "הזמנה לאו מילתא".