• לא ילבש

הסרת שיער בפינצטה

הרה"ג יעקב אריאל

ו אלול תשס"ו
שאלה
א. ידוע שמותר להסיר את שיער הזקן עם פינצטה (מפני שאין זה דרך גילוח), אך מה עם איסור "לא ילבש", הרי פינצטה היא כלי אישה, או היות ומדובר באיזור הזקן אין זה משנה איך מורידים? ב. האם מותר להוריד את השיער שבין העיניים באמצעות פינצטה, מפני שבמקום זה לא אמורות לצמוח שערות, ואם יהיה אסור אם כן נתת תורה לשיעורים, מפני שיש כאלה שלא צומח. וכן מה רמת הצער שבעקבותיה יהיה מותר להסיר את השיער, ואיסור לא ילבש ידחה?
תשובה
מנהג זה של הורדת שערות הוא מנהג נשי ולכן יש בו משום לא ילבש. אמנם אין בו משום איסור השחתת זקן ויש נפקא מינות בין שני האיסורים.